Volledig scherm
Nieuwe rotonde bij knooppunt Zwartenhoek bij de Tractaatweg. © Tractaatweg BV

Verdubbelde Tractaatweg gaat woensdag open, maanden eerder dan gepland

AXEL - April 2019: dan zou de nieuwe Tractaatweg worden opgeleverd. Die deadline is ruimschoots gehaald, want de verdubbelde weg wordt volgende week woensdag al officieel geopend.

Ruim vijf maanden eerder dan gepland rijden automobilisten dus over vier banen tussen Goes en Zelzate. De werken zijn onder meer zo snel afgerond doordat de provincie Zeeland, anders dan bij de verdubbeling van de Sloeweg, voor de werken een aparte BV heeft opgericht: de Tractaatweg BV. 

Overigens gaat de weg volgende week woensdag al wel open voor het verkeer, maar dan is het project nog niet helemaal klaar. Tot begin 2019 worden er nog afrondende werkzaamheden verricht; daarna wordt het project volledig opgeleverd.

Tractaatweg BV is ook verantwoordelijk voor de aanleg van het ongelijkvloerse knooppunt in de Sloeweg/Bernhardweg bij ‘s-Heerenhoek. Daar kan het verkeer naar verwachting media volgend jaar overheen. Daarna telt de weg van de A58 tot de Belgische grens twee keer twee banen met ongelijkvloerse kruisingen.

De aansluiting op het Belgische wegennet bij Zelzate blijft voorlopig nog wel uit twee enkele banen bestaan. In 2021-2022 staan aanpassingen aan de R4 richting Gent in de planning. 

Gedeputeerde Harry van der Maas opent de verdubbelde Tractaatweg samen met vertegenwoordigers van aannemer Boskalis en Tractaatweg BV.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement