Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

'Verdachte van schietpartij café Oostburg wil getuige intimideren'

MIDDELBURG - Officier van justitie Yolanda van Setten vermoedt dat de 28-jarige N.G. uit Breskens een getuige van een dodelijke schietpartij in Oostburg intimideert. N.G. wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Van Setten kreeg maandag een melding over de intimidatie. Die wil ze nader onderzoeken, zei ze dinsdag tijdens een tussentijdse zitting van de rechtbank.

Ze vertelde ook dat er een telefoon is gevonden in de cel van de Bressiaander. Ze gaat de komende dagen onderzoeken of hij met dat toestel heeft gebeld of op een andere manier contact heeft gelegd met de buitenwereld. Volgens Van Setten wordt het onderzoek bemoeilijkt doordat providers sinds anderhalf jaar een deel van de telefoongegevens niet meer hoeven op te slaan. Het Europese Hof verbood dat. Wel kan ze nog kijken of in het geheugen van de telefoon gegevens zijn te vinden.

De officier zei ook dat er in West-Zeeuws-Vlaanderen nog steeds angst bestaat voor represailles in verband met de dodelijke schietpartij in café de Drie Musketiers in Oostburg.

Op de avond van 3 maart kwam Sirwan Kassan (24) uit Oostburg om het leven. Vier (jonge)mannen uit Breskens (2), Groede en Zoetermeer werden daarvoor aangehouden. Groedenaar A.D. (16) is al geruime tijd op vrije voeten. Drie maanden geleden besliste de rechtbank dat ook Bressiaander K.R. (19) terug naar huis kon. Hij zou destijds het wapen hebben geleverd, waarmee A.D. (20) uit Zoetermeer de vier tot vijf dodelijke schoten loste. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De vier verdachten reden die avond in de auto van de moeder van R. naar Oostburg. Ze gingen het café binnen en losten niet lang daarna de dodelijke schoten. Tijdens een eerdere tussentijdse zitting bleek al dat er een woordenwisseling aan de schietpartij vooraf ging. Waarover dat ging is nog niet bekendgemaakt. Mogelijk had het iets te maken met drugs.

Het is de bedoeling dat de verdachten op 5 en 6 februari daadwerkelijk worden berecht.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement