Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte Koewachtenaar laat zijn gedrag toch maar onderzoeken

MIDDELBURG - De 39-jarige T. M. uit Koewacht die geen enkele zin had om zich door gedragsdeskundigen te laten onderzoeken, is maandag in Middelburg toch maar overstag gegaan. Eerder dit jaar was er sprake van dat het Openbaar Ministerie de ISD-maatregel tegen hem zou eisen.

Volgens de officier van justitie was daar ook een rapportage van gedragsdeskundigen voor nodig. M. vreesde zelfs voor tbs met dwangverpleging en weigerde dan ook categorisch mee te werken. En dus zou M. naar het Pieter Baancentrum moeten om daar te worden geobserveerd. Er gebeurde echter helemaal niets en dus verscheen M. maandag voor de rechters om te horen wat er verder ging gebeuren. ,,Voor een mogelijke ISD-maatregel is helemaal geen advies van gedragsdeskundigen nodig, een rapport van de reclassering is voldoende''', zo legde de rechter hem uit. ,,En er wordt ook gekeken hoe het met uw psychische gesteldheid is gesteld'', zo vervolgde de rechter. En dat vond M. allemaal prima.

Mishandeling

M. werd ervan verdacht op 18 september van dit jaar zijn vader te hebben mishandeld. Ook zou hij hem met een mes hebben bedreigd. Op de bewuste dag was M. net vrij uit detentie en eenmaal thuis kwam het gesprek op een brand van het clubgebouw van de motorcrossers in Axel. M. ging direct door het lint en gaf zijn vader stompen en slagen tegen het hoofd, waardoor die een gescheurde wenkbrauw opliep.

De zaak wordt aangehouden tot 1 september wanneer de gedragsdeskundige en reclassering hun werk hebben gedaan.