Thibo Baccarne, Marc Menue en Stijn Jordans (vlnr) in de oude, vervallen gymzaal. De benedenverdieping krijgt een biologische winkel en restaurant, en een bierbrouwerij. Erboven komt een proeflokaal.
Volledig scherm
Thibo Baccarne, Marc Menue en Stijn Jordans (vlnr) in de oude, vervallen gymzaal. De benedenverdieping krijgt een biologische winkel en restaurant, en een bierbrouwerij. Erboven komt een proeflokaal. © De Drie Koningen

Verbouwing gymzaal in Groede tot winkel en brouwerij begint na bouwvak

GROEDE - Het gaat er echt van komen: de ambitieuze verbouwing van de vervallen gymzaal in Groede tot een biologische winkel, restaurant, brouwerij én Bed and Breakfast. De vergunningen zijn binnen, de financiering is zo goed als rond.

Initiatiefnemers Marc Menue, Stijn Jordans en Thibo Baccarne beginnen na de zomer met de verbouwing.

Gemeenteschool

Het drietal - Menue en Jordans zijn eigenaar van café-restaurant De Drie Koningen op de Markt, Baccarne is brouwer in datzelfde pand - bedacht ruim twee jaren geleden het plan voor een nieuw leven voor de gymzaal. Omdat het gebouw tientallen jaren dienst deed als school, kreeg het project de naam 'Gemeenteschool' mee.

Biologisch uit de streek

De eerste fase omvat de bouw van een winkel met restaurant. Er worden straks biologische producten verkocht, het liefst verbouwd in de streek. De verbouwing van de gymzaal begint waarschijnlijk na de bouwvak. De voorgevel wordt in de oude stijl herbouwd - zoals in de tijd dat het pand nog een dorpsschool was. Marc Menue hoopt dat de winkel over een jaar klaar is, zodat die in het toeristenseizoen van 2017 volop in gebruik is.

Appartementjes

Eind volgend jaar is ook de brouwerij klaar, zo is het plan. Ook die komt op de benedenverdieping. De brouwerij, waar Baccarne de scepter zwaait, huist nu nog in De Drie Koningen. Boven het restaurant komt, in de vorm van een soort vide, een proeflokaal. Die biedt uitzicht op de brouwerij. Tenslotte wordt bovenin een Bed and Breakfast met vier appartementjes gecreëerd.

Een fraai promotiefilmpje over de plannen van het trio is te vinden op www.brouwerslokaal.nl.

Meer over dit plan in de Zeeuws-Vlaamse editie van donderdag