Volledig scherm
De Onderneming, die sinds zondag tussen Perkpolder en Hansweert vaart als zomerveer, had twee weken geleden bij een bezoek van staatssecretaris Henk Bleker aan de gemeente Hulst al moeite de haven van Perkpolder uit te komen.foto Camile Schelstraete

Veerpont Perkpolder Hansweert zat al twee keer vast

PERKPOLDER - Het zomerveer Perkpolder-Hansweert vaart nog maar sinds zondag en heeft al twee keer vastgezeten in de oude veerhaven van Perkpolder. "Zondag was het raak en maandag weer", vertelt schipper Laurens de Brouwer. "We moesten zondag een uur later vertrekken.

In Hansweert stonden vijftien fietsers. Toen we aankwamen, waren ze weg. Ze wilden niet zo lang wachten."

In de haven van Perkpolder wordt sinds 2003 niet meer gebaggerd, toen het veer Perkpolder-Kruiningen wegviel na opening van de Westerscheldetunnel. De haven is sindsdien aan het dichtslibben. De Brouwer vaart vanaf 2005 op Hansweert. Vooral de laatste twee jaar is de verzanding snel gegaan, aldus de schipper van de Onderneming. Hij raadt aan te bellen bij doodtij, als het extreem laagwater is. "Maar dat was het de afgelopen dagen niet eens." Rijkswaterstaat is nog altijd eigenaar van de haven, maar, laat woordvoerder Edwin de Feijter weten, 'wij gaan niet meer baggeren'. "Het is geen vaarwater meer." De Brouwer blijft hoe dan ook varen. Volgende week is er overleg met de provincie. Hij hoopt op een oplossing. "Het slib wegblazen is ook nog een optie."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement