Volledig scherm
De kaai van Sluis. © Peter Nicolai

Veel weerstand tegen aanleg brug over Kaai Sluis

SLUIS - Bijna driekwart van de inwoners van Sluis ziet niets in de aanleg van een brug over de Kaai in Sluis. Dat concludeert tegenstander Wim Eggermont uit een enquête onder ruim tweehonderd adressen.

De coalitiepartijen besloten enkele maanden geleden zo'n 150.000 euro uit te trekken voor de aanleg van de brug, die beide zijden van de Kaai met elkaar moet verbinden. Er klonk meteen kritiek. Inwoners van Sluis spreken van geldverkwisting en vinden dat het uitzicht op de Kaai wordt verpest. Sluisenaar Wim Eggermont riep tijdens een inspreekbeurt de gemeenteraad al op af te zien van de komst van de brug.

Hij hield daarna huis-aan-huis een enquête onder ruim tweehonderd adressen in Sluis. Van hen waren er 148 tegen de brug, 54 vóór en 18 hadden geen mening. Een duidelijk signaal, vindt Eggermont.

Hij stuurde de uitkomsten inmiddels naar de gemeenteraad en gaat die donderdagavond tijdens een commissievergadering mondeling nog eens toelichten. "Ik denk dat dit nog best kan helpen om partijen te overtuigen", licht Eggermont toe. Volgens hem heeft de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) laten weten het verzet te steunen.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.