Volledig scherm
© ANP

Vaste gasten camping Hof ter Willegen Nieuwvliet-Bad moeten nog dit jaar van hun plek

NIEUWVLIET-BAD - Vaste gasten van camping Hof ter Willigen in Nieuwvliet-Bad moeten nog dit jaar hun plek verlaten.

Dat hebben ze per brief vernomen van de campingeigenaar, Zeeland Development bv. Hof ter Willigen houdt op te bestaan en gaat op in een nieuw, groot Roompot-park. Daar worden ook de bestaande Roompot-campings Pannenschuur en De Boshoeve bij betrokken, net als een nu nog onbebouwd gedeelte van de tussengelegen Nieuwenhovepolder.

Het ontwerp-bestemmingsplan komt binnenkort ter sprake in de Sluise gemeenteraad. Daarop vooruitlopend wil Zeeland Development eind dit jaar de camping opdoeken. Die sluit op 27 oktober, waarna de bijna tweehonderd standplaatshouders tot eind van het jaar de tijd krijgen hun plek te ontruimen. Roompot bekijkt of de gasten, desgewenst, een plek op de nieuwe camping kunnen krijgen.

De gasten op de twee Roompot-campings mogen zeker nog tot eind 2014 op hun plek blijven. Roompot is lid van de Recron, dat de eigen leden regels omtrent opzeggingen voorschrijft. Zeeland Development is geen Recron-lid, wat het mogelijk maakt de gasten een half jaar van tevoren een opzeggingsbrief te sturen.