Volledig scherm
Zeilwedstrijd in Paal zaterdagmiddag met de Saeftinghe-feesten, archieffoto. © Camile Schelstraete

Van Retranchement tot Paal is het komend weekend feest

TERNEUZEN - Van west tot oost barst het komend weekend van de activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen.

Volledig scherm
Rommelmarkt op de Boekweitfeesten in Zuiddorpe, archieffoto. © Peter Nicolai

Het Zomerfestival in Retranchement begint vrijdagavond al met alternatieve muziek van onder meer de Zeeuwse band Swamp Machine. Zaterdag gaat het muziekfestijn om 14.00 uur verder en zondag vanaf 13.00 uur.
In ‘het verre oosten’, in Paal, zijn zaterdag en zondag de Saeftinghe-feesten, met zaterdag de zeilwedstrijd De Vliegende Mijl (16.00 uur) en optredens van Benny de Vet (19.00 uur) en dj Arnout (22.00 uur). Het zondagprogramma vermeldt de Saeftinghe-run (11.00 uur) en gratis rondvaarten over de Westerschelde (15.30 uur).

Politiehonden

Zuiddorpe viert de Boekweitfeesten, met zaterdag vanaf 7.00 uur een grote rommelmarkt. Ook is er een kleine kermis en treden André Boot (15.30 uur), Woodworks (20.30 uur) en dj Muis (24.00 uur) op. Zondag zijn ze, naast live muziek, onder meer demonstraties van politiehonden (14.30 uur).

Hulst heeft vrijdag- en zaterdagavond de Zomerfilm-vertoningen en in de wijde omtrek van Hulst, tot ver in België, is het Ambachtelijk Weekend (www.ambachtelijkweekend.be). Oude ambachten zijn ook te bewonderen in Kloosterzande, op het Bernardusfeest bij de Hof te Zandekerk, zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Kinderen mogen meedoen en er zijn veel Belgische trappistbieren.

Op landgoed ‘In de Morelleput’ bij Nieuwvliet is zaterdag van 16.00 tot 19.00 uur nog een mini-festival met het Amerikaanse duo Handmade Moments en het Groese folkrocktrio Van Talud. Zondag kunnen kinderen zich vanaf 11.00 uur bij De Letter Asperges in Absdale à 7,50 euro uitleven op grote springkussens op Jahoo Kids Party.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement