Veel belangstelling voor nieuwbouwplan woontoren met hotel aan de Beurtvaartkade in Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel belangstelling voor nieuwbouwplan woontoren met hotel aan de Beurtvaartkade in Terneuzen. © Boaz Timmermans

Van prachtig tot ‘ik voel me genaaid’. Reacties op 70 meter hoge woontoren Terneuzen wisselend

TERNEUZEN - Van prachtig tot ‘ik voel me genaaid', de reacties op het plan voor een woontoren met hotel op de Beurtvaartkade in Terneuzen waren dinsdagavond wisselend.

In een propvol restaurant van het stadhuis in Terneuzen toonden bouwbedrijven Cordeel en Sprangers de eerste contouren van wat één van de grootste gebouwen in Terneuzen moet worden. Veel bewoners van appartementencomplex de Sluiswachter tegenover de Beurtvaartkade waren aanwezig, evenals van het iets verderop gelegen Schuttershof.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discriminatie?
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discrimina­tie?

    Je kan je toch geen leukere buren voorstellen dan de Belgen: saai wordt het nooit. Mochten de Belgen afgelopen weekend ineens komen winkelen: niemand die er vooraf in Nederland vanaf wist. De horeca en winkels in de grensgemeenten waren er blij mee, maar een gedegen beleid en communicatie kan je het niet noemen. Het meest bizarre is natuurlijk dat de Belgen wel weer naar ons mogen komen, maar wij niet naar België. Het is nog niet eens toegestaan om ‘over Antwerpen’ naar de rest van Nederland te reizen. Een gezin uit Hulst werd door een zogenoemde vliegende grenspatrouille gewoon teruggestuurd.