Volledig scherm
© Rechtbank Middelburg

Van brandstichting verdachte man uit Hengstdijk blijft zitten waar hij zit: in de cel

J.V. uit Hengstdijk mag zijn proces niet in vrijheid afwachten. Een dringend pleidooi van zijn advocaat Jos Wouters mocht niet baten. De rechtbank in Middelburg wees maandag het schorsingsverzoek voor de 22-jarige verdachte van brandstichting voor de tweede keer af.

V. wordt samen met zijn 31-jarige maat M. V. uit Kloosterzande plus een minderjarige verdacht van zo’n zestig brandstichtingen. Volgens de politie begonnen de verdachten al in 2014 met kleine brandjesonder meer van een verkeersbord, een parasol en een stapel kranten. Uiteindelijk werden dat autobranden, branden in touringcars en branden in schuren en woningen.

In Stekene (B) gingen zes trailers bij een transportbedrijf in vlammen op. Volgens Wouters is er geen aanleiding om zijn cliënt tot aan de behandeling van de zaak niet onder voorwaarden vrij te laten. ,,Hij heeft onder druk van W. bij drie branden op de uitkijk gestaan. Hij heeft volledige openheid van zaken gegeven. Hij kan morgen weer aan het werk. Hij heeft een stabiele woonsituatie en de deskundigen hebben hun rapporten gereed, dus daar hoeven we niet meer op te wachten.”

Het mocht niet baten. V. blijft zitten waar hij zit. In de cel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement