Volledig scherm
Werkzaamheden op het terrein van recyclingbedrijf Heros in Sluiskil-Oost, waar eerder de Cokesfabriek was gevestigd. © WACONimages

Uitstel besluit over uitbreiding verrast recyclingbedrijf Heros Sluiskil

SLUISKIL - Het is tegen het zere been van recyclingbedrijf Heros in Sluiskil-Oost dat een besluit over uitbreiding van het werkterrein is uitgesteld.

In een tijdschema dat het Terneuzense college van burgemeester en wethouders onlangs aan de gemeenteraad stuurde, is dit uitstel gemeld. Het uitbreidingsplan zou deze maand worden behandeld. Dat wordt eind mei. Heros-directeur Arie de Bode reageerde maandag verrast. Hij was nog niet op de hoogte. De vaststelling van het bestemmingsplan is een eerste stap. De Bode ging ervan uit dat alle vergunningen eind dit jaar rond zouden kunnen zijn. Dat dreigt spaak te lopen.

Wethouder Frank van Hulle laat weten dat het plan op drie punten nog niet compleet was. Heros is gevraagd extra informatie te leveren, waarna de procedure verder kan. Aan de gemeenteraad meldden B en W onlangs dat het uitstel te maken heeft met een discussie over de inrichting van een fijnmazig milieumeetnetwerk in de Kanaalzone. Een informatieavond hierover is beloofd. Het zou bij bewoners verkeerd overkomen, als het Heros-plan voor die tijd wordt vastgesteld.

Koppeling

Die koppeling had niet gemaakt mogen worden, aldus Van Hulle maandag. ,,Het milieumeetnetwerk en Heros staan los van elkaar.” De Zeeuwse Milieufederatie en de vorig jaar in Sluiskil opgerichte Stichting Kanaalzone Gewoon Schoon hebben overigens al bezwaar gemaakt tegen het Heros-plan.

Uit Sluiskil kwamen begin maart vorig jaar relatief veel klachten over stankoverlast bij een dagenlange oostenwind. De Zeeuwse milieudienst RUD gelastte Heros extra maatregelen te nemen. De volgens directeur De Bode al beperkte stofoverlast is daarmee verder verminderd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement