Volledig scherm
PREMIUM
Voor de onthulling van het bouwbord voor uitkijktoren Niemandsland, was een paraplu nodig. De brandweer spoot in de lucht, om aan te geven hoe hoog het bouwwerk wordt. © Camile Schelstraete

Uitkijkpunt moet van stukje ‘niemandsland’ toeristische trekpleister maken

STEKENE - Een uitkijkpunt van 25 meter moet van het ‘niemandsland’ tussen Hulst en Stekene een toeristische trekpleister en visitekaartje voor de grensstreek maken. En zorgen voor meer verbondenheid. ,,Ik hoop dat het leidt tot ‘iedersland’”, aldus gedeputeerde Jo-Annes de  Bat. 

De gemeenten Hulst en Stekene hebben veel met elkaar gemeen, legde Hulster wethouder Diana van Damme maandag uit. Er worden veel boerderij- en streekproducten gemaakt, toerisme is belangrijk, evenals lekker eten en drinken: ,,We sneukelen graag aan beide kanten van de grens.” De twee gemeenten zijn kortom ‘Boergondische Buren.’ Onder die noemer, met Van Damme als voorzitter, staat er de komende tijd van alles te gebeuren. 

Veertien partijen

Het grensoverschrijdende EGTS Linieland Waas en Hulst coördineert het project Boergondische Buren, dat LEADER-subsidie krijgt. Dat is een onderdeel van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. In totaal werken er veertien partijen aan het project mee. Naast de gemeenten Hulst en Stekene en de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen, zijn dat aan Nederlandse kant de ZLTO, Fooddelta Zeeland, Evides en Het Zeeuwse Landschap. In België werken de Economische Raad provincie Oost-Vlaanderen mee, Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord, Toerisme provincie Oost-Vlaanderen en Plattelandscentrum Meetjesland.

Quote

We sneukelen graag aan beide kanten van de grens

Diana van Damme, wethouder gemeente Hulst