Volledig scherm
Vrijwilligers aan het werk in het speelbos in de Clingse Bossen. Foto; Lucien Calle

Uitbreiding speelbos en kabouterpad Clingse Bos

CLINGE - De dorpsraad van Clinge wil de natuurspeeltuin in de Clingse Bossen uitbreiden en bovendien het Kabouterpad interactief maken, zodat beide nog aantrekkelijker worden voor kinderen.

Het speelbos en het kabouterpad bestaan nu zes jaar. De natuurspeeltuin meet ongeveer achthonderd vierkante meter en beslaat een waterspeelpark, klimvoorzieningen en een klein openluchttheater. Het kabouterpad is een wandelroute van anderhalve kilometer, houten kaboutertjes wijzen de weg.  Van zowel het speelbos als het kabouterpad wordt veel gebruik gemaakt. De pomp in het waterpark moest al diverse keren worden gerepareerd. Die werkt nu weer en de gemeente Hulst heeft onlangs een vracht snoeihout afgeleverd waar kinderen hutten mee kunnen bouwen.

Fantasie

,,Er kan zoveel meer met het speelbos en het kabouterpad en daar willen we als dorpsraad graag mee aan de slag", zegt voorzitter Ellen Verstraten. De dorpsraad vraagt Evides en Het Zeeuwse Landschap niet om kant en klare speeltoestellen maar zogenoemde 'speelaanleidingen', zoals klimpalen, waarbij kinderen hun fantasie moeten gebruiken. Ook ziet de dorpsraad graag dat muzikanten of theatergezelschappen vaker gebruik maken van de openluchtarena. ,,Want dat kan en mag gewoon! Er is geen mooier podium", zegt Verstraten.

Het kabouterpad wil de dorpsraad opleuken en moderniseren door het interactief te maken. Verstraten: ,,Dat je bijvoorbeeld via QR-codes op of bij de kabouterpaaltjes informatie krijgt over bepaalde bomen en dieren of een spelletje kunt doen." De dorpsraad ziet hierin een mooie taak weggelegd voor iemand die een stage- of afstudeeropdracht zoekt. 

Quote

Geen mooier podium voor artiesten dan de arena in de Clingse Bossen.

Ellen Verstraten, voorzitter dorpsraad Clinge
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement