Artistieke impressie van Hotel Hulst na de nieuwbouw. Hier gezien vanaf 'het Scharnier'.
Volledig scherm
Artistieke impressie van Hotel Hulst na de nieuwbouw. Hier gezien vanaf 'het Scharnier'. © Architecten Alliantie

Uitbreiding Hotel Hulst is een feit: ‘De belangrijkste hobbel is genomen’

HULST - Hoteleigenaar Jochem Beaart is er klaar voor: Hotel Hulst mag uitbreiden van 16 naar 81 kamers. Dat besloot een meerderheid van de Hulster gemeenteraad donderdagavond. ,,De belangrijkste hobbel is genomen.”

Het was nog even spannend voor initiatiefnemer Jochem Beaart. De gemeenteraad liet weten sowieso vóór uitbreiding van het hotel aan de Absdaalseweg te zijn, maar verschillende fracties spraken de afgelopen tijd hun zorgen uit over de hoogte van de nieuwbouw. Het ontwerp krijgt in totaal zeven bouwlagen en wordt op het hoogste punt 24 meter. 

Afgelopen december moest er eigenlijk over besloten worden, maar toen trok de hoteleigenaar het plan terug. Hij was bang dat de politiek het plan zou afschieten, vanwege twijfels over de hoogte. Donderdag stond het plan opnieuw op de agenda en het rolde er vrij moeiteloos doorheen. Er waren veertien stemmen voor en zes tegen. CDA, de SP en Toon Maas van Algemeen Belang Groot Hulst stemden tegen.  Wanneer de bouw gaat beginnen, is nog niet bekend. ,,Dat gaan we de komende maanden allemaal bekijken.”