Frank en Martijn Weststrate uit Yerseke bij de landelijke start van de viering van 75 jaar vrijheid.
Volledig scherm
Frank en Martijn Weststrate uit Yerseke bij de landelijke start van de viering van 75 jaar vrijheid. © Harmen van der Werf

Uit Yerseke, Martijn en Frank Weststrate, ‘we zijn hier om de bevrijding te vieren’

TERNEUZEN - Met z’n mobieltje maakt Martijn Weststrate aan de Oude Veerhaven in Terneuzen opnames van optreden van dansgroep DanZee.

Met zijn zoon Frank is hij naar de landelijke start van de viering van 75 jaar vrijheid gekomen, allebei gekleed in de uniformen van de Canadese pantserdivisie Fort Carry Horse. Deze bevrijdde 27 oktober 1944 hun woonplaats Yerseke. Zelf hebben ze dat uiteraard niet meegemaakt, Martijn is 37, zijn zoon 11.

Martijns grootouders vertelden over de oorlog en bevrijding, maar het sloeg niet echt over. Tot vijf jaar geleden, bij de viering van 70 jaar bevrijding, Martijn de vlam oversloeg. Hij schafte een Canadese Dodge WC 52 aan uit 1945, later ook een Ford GRW uit 1944 en - nog in restauratie een Indian 417 uit 1942. Martijns vrouw mag bij de officiële opening van de viering 75 jaar vrijheid in de Dodge een Canadese veteraan naar het festivalterrein rijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement