Volledig scherm
De voorruit van de bus is helemaal aan diggelen. © Harmen van der Werf

Twee bussen op elkaar in Terneuzen

TERNEUZEN - Een ongeluk kan een klein hoekje zitten, zo bleek maar weer eens vandaag rond het middaguur in de Zeldenrustlaan bij het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen. Een lijnbus van Connexxion reed achterop een andere lijnbus van hetzelfde bedrijf.

Hoewel er geen sprake was van een hoge snelheid, was de schade toch aanzienlijk. De voorruit van de achteropkomende lijnbus was helemaal kapot, hoewel die niet was verbrijzeld, en de rest van de voorzijde was behoorlijk ingedeukt. De chauffeur vertelde dat het dashboard in zijn bus ook naar voren was gekomen, waardoor hij maar moeilijk van zijn bestuurdersplek kon komen. ,,Ik weet ook niet wat er is gebeurd'', probeerde hij de situatie te reconstrueren. ,,Ik had een soort blackout.''

Passagiers moesten beide lijnbussen verlaten. Eén van hen klaagde over nekklachten. De bussen konden niet verder rijden. Ze bleven langdurig bij de bushalte naast het Zeldenrust-Steelantcollege staan in afwachting van, zo zei de bestuurder van de aangereden lijnbus, 'hulptroepen uit Middelburg'.

Volledig scherm
Scholieren maken foto's van de beschadigde bus. © Harmen van der Werf
Volledig scherm
© Harmen van der Werf
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement