Volledig scherm
Stockfoto. © ADR

Truck rijdt weg, oplegger blijft staan in Axel

AXEL - Vrachtwagenchauffeur Ronny van Daele uit Axel maakt zich zorgen of hij zijn wagen nog zorgeloos achter kan laten op het plein aan de Noordpolderstraat. Onbekenden maakten pas nog zijn oplegger los.

Van Daele kreeg woensdagochtend de schrik van zijn leven. Hij dacht als gebruikelijk met zijn vrachtwagencombinatie weg te rijden toen hij achter hem een klap hoorde. Zijn truck reed wel vooruit, de  oplegger bleef op zijn plek staan en kwam met een klap op de straat terecht. 

Van Daele vermoedt dat iemand de kingpin heeft verwijderd. De metalen pin zekert de oplegger aan de schotel van de trekker. ,,Voordat ik ga rijden, loop ik altijd om de wagen om te controleren of alles goed zit. Iemand heeft echt moeite gedaan om de pin los te maken zonder dat het opviel. Je gaat zo nog aan jezelf twijfelen of je nou wel of niet goed gecontroleerd hebt. De politie is er nog bij geweest maar die konden me niet echt helpen. Ik ga in ieder geval een kingpinslot monteren zodat het niet nog een keer kan gebeuren. Maar eigenlijk zouden er camera's moeten komen.”

,,Terneuzen is terughoudend in het plaatsen van camera’s”, laat gemeentewoordvoerder Daniël Rouw weten. ,,De camera’s die we hebben, staan in het centrum van Terneuzen.”

Vorig jaar medio oktober werden er op het terrein van transportbedrijven Jasperse en gebr. Van de Wege aan de Drieschouwen in Axel vrachtwagenbanden lekgestoken. Volgens Rouw heeft de gemeente geen signalen ontvangen dat er sprake is van structurele vernielingen aan vrachtwagens in Axel. ,,Natuurlijk is het zorgelijk dat dit soort dingen gebeurt maar we zien er geen lijn in.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement