Volledig scherm
Davy van Lacke in actie tijdens de Trekkertrek in Schoondijke. © Wilma Valk

Trekkertrek Schoondijke in nieuw jasje en toch vertrouwd

SCHOONDIJKE - Dit jaar is het twee keer feest in Schoondijke. Voor het eerst is de tekkertrekwedstrijd losgekoppeld van de Maoneblussersfeesten.

,,De trekkertrekwedstrijden in de regio leven heel erg onder de bevolking”, weet Natascha Dekker van de organisatie. ,,Wij willen niet samenvallen met de wedstrijden in Waterlandkerkje of Axel en hebben daarom voor deze oplossing gekozen. De Maoneblussersfeesten vinden zoals gebruikelijk in het derde weekend van juni plaats.”

Veel werk dus voor de vrijwilligers in Schoondijke, maar ze hebben de klus bijzonder goed en snel geklaard. Het terrein op het Technopark was op tijd helemaal klaar voor de ruim tachtig deelnemers. Er werd in maar liefst negen klassen gestreden. Van 3.500 tot 10.500 kilo plus de klasse boerensport.

Proeftrekken

Het proeftrekken voor de middag verliep goed. Iedereen kon zich even vertrouwd maken met de baan. Al vanaf negen uur was het gebulder van de motoren tot in de verre omtrek te horen en stegen regelmatig grote, zwarte rookpluimen op. Even na 13 uur begon dan het echte werk. Op de jurywagen zaten de drie trekkertrekmissen Mirjam, Diny en Inger: ,,Zij houden de stand bij en letten goed op eventuele fouten. Vooral bij het wegen zijn ze heel alert”, wist Natascha.

Terwijl de grote trekkers over de baan zwoegden waren de toekomstige deelnemers op een minibaan verbeten aan het strijden. Vijfentwintig kinderen tussen 3 en 12 jaar hadden ingeschreven voor de traptrekkertrek. Er stonden heuse bekers klaar voor de winnaars en voor alle anderen heerlijke snoepzakjes. Hun ‘sleepwagen’ werd na iedere goed verlopen trek verzwaard met een extra stoeptegel. Het bleek hard werk.

Sander Buijsse won 3500-klasse en Stijn Allij de zwaarste. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement