Tolplein Westerscheldetunnel
Volledig scherm
Tolplein Westerscheldetunnel © Boaz Timmermans

Tolheffing blijft: slechte bereikbaarheid Zeeuws-Vlaanderen is in coronatijd juist goed

MIDDELBURG - Tenzij de Veiligheidsregio Zeeland vanwege de openbare orde of veiligheid anders beslist, blijft de tol in de Westerscheldetunnel ook in tijden van corona gehandhaafd. Dat schrijft het dagelijks provinciebestuur in antwoord op vragen van 50 Plus.

Statenlid George Lernhout vroeg het provinciebestuur vorige week de tunnel gedurende de coronacrisis tolvrij te maken, op zijn minst voor Zeeuws-Vlamingen. Doordat België de grens heeft gesloten, is de bereikbaarheid van die regio immers enorm verslechterd.

Haaks op beleid van thuisblijven

Dat erkent het provinciebestuur, maar toch steunt het de directie van de NV Westerscheldetunnel die de tol gewoon wil handhaven. Tolvrij maken staat haaks op het beleid om nu sociale contacten te mijden en zoveel mogelijk thuis te werken. Voor Nederlanders die vanwege hun cruciale beroep écht door België moeten, is een speciaal vignet beschikbaar. 

Alleen de Veiligheidsregio kan de provincie op andere gedachten brengen, namelijk als de openbare orde of de volksgezondheid in het geding zou zijn.