Zelf de haven uitvaren op een motorbootje mag niet meer zonder vaarbewijs. Knokke Boat wil niet weg uit Cadzand-Bad en zoekt naar een uitweg.
Volledig scherm
Zelf de haven uitvaren op een motorbootje mag niet meer zonder vaarbewijs. Knokke Boat wil niet weg uit Cadzand-Bad en zoekt naar een uitweg. © Nicolai Peter

Toekomst Knokke Boat blijft onzeker door verplicht vaarbewijs

CADZAND-BAD -  De jachthaven van Cadzand-Bad in- of uitvaren zonder vaarbewijs, mag definitief niet.  De wateractiviteiten die Knokke Boat aanbiedt, worden daardoor praktisch onmogelijk. 

De Inspectie Leefomgeving en Transport, een agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, vindt een vaarbewijs in de jachthaven van Cadzand-Bad nodig. Sinds oktober geldt de binnenvaartwet voor binnenwateren langs de Nederlandse kust. Iedereen die de haven in- of uitvaart, moet verplicht een vaarbewijs hebben. Op open zee geldt die regel niet, maar mensen die komen wavekarten bij Knokke Boat mochten na instructies en zonder vaarbewijs de haven uitvaren met een motorbootje. Dat mag nu niet meer en dat levert problemen op voor het Belgische bedrijf.

Knokke Boat bekijkt nu de overige opties en wacht nog op advies van Impuls Zeeland en de gemeente Sluis. Vertrekken uit Cadzand-Bad wil de directeur liever niet. Knokke Boat wilde juist uitbreiden en investeren in onder meer een winterberging voor boten. Dat plan staat nu ook op losse schroeven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement