Op de Panoramaweg in Breskens nog genoeg parkeerplekken aan het strand. Uli en Elke met hun hond Lucky vonden een rustig plekje op een drukke dag.
Volledig scherm
Op de Panoramaweg in Breskens nog genoeg parkeerplekken aan het strand. Uli en Elke met hun hond Lucky vonden een rustig plekje op een drukke dag. © Camile Schelstraete

Toch nog een stil plekje gevonden aan de kust

BRESKENS - Oké, het was er druk, ook in Zeeuws-Vlaanderen. Maar zonder de Vlaamse badgasten viel er ook op de drukste punten een parkeerplekje te vinden.

De Belgen zijn er niet, de Duitsers wel. Uli en Elke houden niet van de drukte, daarvoor komen ze niet helemaal vanuit Mettmann, bij Duisburg. Het stel heeft een stil plekje gevonden aan de Panoramaweg, vlak bij de vuurtoren. Verderop bakt een kluwen badgasten collectief bruin. Uli en Elke hebben geen behoefte zich tussen de drukte te storten. ,,Ik hou van het platte, de rust. Daarom komen we hier al vijf jaar", legt Uli uit. ,,De omgeving van Groede, dat vind ik mooi.. Of zoals hier, lekker rustig.” ,,Zoals het in Mallorca is”, Elke trekt een vies gezicht, ,,waar mensen tegen elkaar aan liggen, dat is niks voor ons.”

Ze staan ook wel een beetje te kijken van de plotselinge drukte. ,,Tot woensdag was het hier echt heel stil met alleen maar mensen die hier een huisje hebben of wat huren.” Labrador Lucky zakt duf in elkaar in de schaduw. Die vindt het ook wel prima bij de vuurtoren van Breskens.