Volledig scherm
foto Peter Nicolai

Toch geld van gemeente Sluis voor dorpshuis Waterlandkerkje

WATERLANDKERKJE - Het dorpshuis van Waterlandkerkje blijft bestaan. B en W van Sluis hebben 100.000 euro toegezegd om het gebouw op te knappen.

Daarnaast wordt gezocht voor een bedrag van 50.000 euro gezocht naar fondsen.

Het dorpshuis is hard toe aan een opfrisbeurt, maar B en W hielden de boot eerder dit jaar nog af. Het dorpshuis is verouderd en de onderhoudskosten zijn hoog. Er werd eerst gezocht naar andere locaties. Het college bekeek onder meer of het kerkje aan de Molenstraat een dorpshuisfunctie kon krijgen. Dat plan is van de baan, laat een woordvoerster van de gemeente Sluis weten. "Het dorpshuis is de meest geschikte plek als ontmoetingsruimte. Zo is de kerk niet voor alle activiteiten geschikt die nu in het dorpshuis plaatsvinden. Bovendien heeft het bestuur van 't kerkje ook een programma met eigen activiteiten."

Sluis steekt een ton in het gebouw. Dat geld lag er al: het is jaren geleden al toegezegd. De helft van het bedrag komt direct vrij voor de renovatie van het pand aan de P.C. Boutensstraat. De dorpsbewoners gaan samen met de gemeente zelf ook actief op zoek naar sponsoren en subsidies, om zo nog eens 50.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Als dat lukt, komt de tweede helft van het gemeentelijk geld vrij. Het totale budget voor renovatie en herinrichting van het gebouw komt dan op 150.000 euro.