Volledig scherm
Toch een fiets voor Sietz. © Nicolai Peter

Toch een fiets voor Sietz

BRESKENS - Sietz Leeflang (84) krijgt toch zijn lage instapfiets en wel dinsdag. Welzorg, leverancier van zorghulpmiddelen, heeft de Bressiaander uitgebreid excuus aangeboden. Wat is gebeurd, had niet mogen gebeuren, stelt Welzorg in een reactie.

Sietz Leeflang (84) in Breskens heeft leukemie. Zelf houdt hij er rekening mee dat dit de laatste zomer van zijn leven is. Hij heeft nog maar één wens: een lage-instapfiets met trapondersteuning. Zo kan hij in zijn laatste maanden nog bij wat mensen langs. Tevergeefs wacht hij er al maanden op, omdat zorgaanbieder Welzorg niet levert.

Naar aanleiding van het artikel in de PZC heeft Welzorg Leeflang maandag direct gebeld en hem een aanbod gedaan. ,,We kunnen uitgebreid stilstaan bij wat er is gebeurd. Maar wat is gebeurd is niet uit te leggen. Het had niet mogen gebeuren'', reageert Welzorg-woordvoerder Michael van Nieuwkasteele. ,,Kort gezegd is het idee dat we pas aan klanten leveren als iets compleet is. Bij de fiets ontbreekt een jasbeschermer. Maar dat is geen reden om de fiets helemaal niet te leveren. Dat gaan we - in overleg met de heer Leeflang - dinsdag alsnog doen.''

Garantie

Leeflang was het maanden wachten inmiddels zo beu dat hij afgelopen weekend op eigen kosten een lage instapfiets op Marktplaats heeft gekocht. Welzorg neemt die fiets over, betaalt Leeflang het bedrag dat hij heeft moeten betalen voor de gebruikte fiets en levert hem een fonkelnieuwe met garantie en onderhoud.

Leeflang: ,,Hier ben ik ontzettend blij mee. Het is heel fijn dat dit gebeurt. Ook vind ik het heel erg fijn dat mijn dochter straks na mijn dood niet opgescheept zit met een fiets die ze nog moet zien te verkopen.''