Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Titia Tournois en haar vader Leendert Maas. © Privécollectie familie Maas-Tournois

Titia Tournois schrijft sprookjesachtig avontuur met tekeningen van vader Leendert, die dementie heeft

OOSTBURG - Op Wereld Alzheimer Dag presenteert Titia Tournois een bijzonder boek. Haar vader, die dementie heeft, inspireerde haar en maakte het grootste deel van de illustraties.

Titia Tournois (44) woont al jaren met haar gezin in Duitsland maar is een geboren Zeeuws-Vlaamse. De schrijfster groeide op in Breskens, in een creatieve familie. Haar moeder Anita Maas-Tournois is een bekende verhalenvertelster en vader Leendert Maas (72) maakte zijn leven lang tekeningen. Hij kreeg de ziekte van Alzheimer, maar bleef tekenen. Ook voor het boek van zijn dochter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.