Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tijdelijke vlindertuin op zeedijk bij Knokke

KNOKKE-HEIST - Ook deze zomer kunnen weer vlinders bekeken worden op de zeedijk bij Knokke. Tot en met 3 september staat op de zeedijk bij de wijk Duinbergen een vlinderpaviljoen.

Daar kunnen bezoekers, onder de noemer ‘Thee met Vlinders’, een drankje nuttigen en rondlopen tussen de vlinders. Voor de kenners: er zitten bijzondere exemplaren tussen, zoals de blauwe morpho, de uilvlinder en de atlasvlinder. Die laatste kan een spanwijdte van 28 centimeter bereiken. Voor kinderen is er een ‘interactieve ruimte’ ingericht.

De ‘pop up vlindertuin’ stond er vorig jaar ook al. Dat was een groot succes: er kwamen er 22.000 mensen op af. Het paviljoen kwam toen in augustus in het nieuws door een brand, die aan 150 vlinders het leven liet. De vlindertuin was daarna enige dagen gesloten.

Het vlinderpaviljoen, waar het binnen zo’n 27 graden is, staat aan De Wandelaar nabij Duinbergen. De attractie is tot 3 september te bezoeken en gaat dagelijks open om 10.00 uur. Toegang kost 8 euro, inclusief een drankje.