Volledig scherm
Screenshot uitzending. Petten van STRBND.com © Avrotros

Tientallen klanten gedupeerd door Zeeuwse webshop

HULST - Tientallen mensen zijn gedupeerd door webshop STRBND.com uit Hulst. Ze bestelden er kleding en petten, maar kregen niks geleverd. Dat blijkt uit een uitzending van 'Opgelicht?!' op AVROTROS die dinsdag werd uitgezonden.

Het Dennis Strooband #syndroom Wat is jouw syndroom?

Een foto die is geplaatst door null (@dennisstrooband) op

Dennis Strooband begon vorig jaar een webshop met kleding. De Hulstenaar had op sociale media al een flinke schare fans opgebouwd met het posten van humoristische uitspraken. Hij besloot de twee de combineren: kleding met een grappige uitspraak erop.

Zijn ondernemerschap startte goed. Daarna werden de eerste scheurtjes van de webwinkel zichtbaar. Leveringen van zijn 'merchandise' werden steeds langer. Het mondde uit in excuses van de Hulstenaar: hij zou onderbemand zijn en de grote vraag niet aankunnen.

Zijn webshop bleef echter online en de (vooraf betaalde) bestellingen bleven binnenkomen. En de klachten ook, zo blijkt uit recensies op beoordelingssite trustpilot. "Oplichter! In april 2017 een pet van €34,95 besteld, nog steeds geen pet en geen geld terug ontvangen! Je krijgt automatische mail berichten terug met beloftes die ze niet waar maken. Allemaal aangifte doen!", schrijft Lonneke Vogels enkele dagen terug.

'Ik baal hier enorm van'

Volledig scherm
Screenshot uitzending © Avrotros

Het tv-programma 'Opgelicht?!' zocht Strooband op in Clinge, waar zijn bedrijf 1st Webdesign, STRBND Merchandise staat geregistreerd. "Ik ben bezig met me failliet te laten verklaren", zegt Strooband in de uitzending. "Ik wil niet het stempel krijgen van oplichter, snap je. Ik heb de recensies ook gelezen allemaal en ik baal hier echt enorm van. Het liefst betaal ik ze iedere cent terug, maar dat gaat gewoon niet."

Hij zegt dat het geld van alle bestellingen is uitgegeven aan het geven van kortingen, gratis weggeefacties en verzendingen waar hij extra voor moest betalen. Hij heeft een terugbetalingsregeling bij een deurwaarderskantoor lopen voor een schuld bij de visagiste die de modellen voor zijn advertenties opmaakte.

'Privé failliet verklaard'

Opvallend genoeg zegt Strooband tegen de programmamakers dat hij zijn site niet offline kan halen, omdat hij het hostingsbedrijf niet betaald heeft en er daardoor niet bij de database kan. Twee dagen na het gesprek is de site echter toch offline gehaald en tot op heden nog steeds onbereikbaar. 

Dan rest nog de hoofdvraag: 
Krijgen de gedupeerden hun geld terug? "Dat weet ik niet. Dat ligt eraan wat de curator wil doen", zegt Strooband. "Iedereen kan dan een verzoek doen aan mijn curator die ik toegewezen zou krijgen. Het is nog afwachten of dat zo zou zijn, maar ik verwacht van wel. Ik word privé ook failliet verklaard."

Strooband was niet bereikbaar voor een reactie.

Bekijk hier de uitzending van Opgelicht?! terug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement