Volledig scherm
Sergio Herman in The Jane. © Arie Kievit

The Jane van Sergio Herman en Nick Bril zakt op lijst World's Best Restaurants

VLISSINGEN - Tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, van de Zeeuws-Vlaamse topkoks Nick Bril en Sergio Herman, zakt op de lijst van The World’s Best Restaurants. Ook De Librije uit Zwolle is gedaald.

The Jane stond vorig jaar op plek 74 en zakt af naar 89. Het restaurant was in 2016 de hoogste binnenkomer op plaats 54. Ook het Belgische restaurant Hof van Cleve uit Kruishoutem (tussen Kortrijk en Gent) zakt uit de top 50 en staat nu op plaats 63.

De Librije (drie sterren) van topchef Jonnie Boer stond op 34 en moet nu genoegen nemen met de 51e plek. Het restaurant uit Zwolle is vermoedelijk de enige Nederlandse vermelding op de lijst. "Deze lijst schommelt ieder jaar flink, maar we zijn sowieso blij dat we bij de beste honderd weer zitten", zegt Boer tegen Misset Horeca.

De lijst wordt samengesteld door het Britse magazine Restaurant. De organisatie heeft de onderkant van de lijst (51 t/m 100) gisteren bekendgemaakt. Volgende week wordt de top 50 onthuld. Vorig jaar werd het New Yorkse Eleven Madison Park verkozen tot beste restaurant ter wereld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement