Volledig scherm
Aardenburgers die dichtregels op papier krijgen, kunnen zich aanmelden om de nieuwe stadsdichter te worden. © Thinkstock

Terug van weggeweest: de stadsdichter van Aardenburg

AARDENBURG - De oudste stad van Zeeland heeft geen stadsdichter? Onmogelijk, vindt inwoner Dick de Pooter. Daarom houdt hij samen met de stadsraad van Aardenburg een verkiezing tot stadsdichter.

De Pooter hield onlangs een pleidooi voor de terugkeer van de dichter tijdens de jaarvergadering van de stadsraad. Hij kwam er per toeval achter dat Aardenburg die nu niet heeft. Toen de stadsdichter van Nijkerk Aardenburg bezocht, wilde De Pooter hem een werk van zijn Zeeuws-Vlaamse collega cadeau doen. Die bleek echter niet te bestaan. De laatste Aardenburgse stadsdichter was Peer van Meer, die onder meer Een dagje Aardenburg, daar kikker je van op  schreef. Hij is al een paar jaar ‘uit dienst’.

Aardenburgers met gevoel voor rijmen en dichten kunnen tot en met 1 maart hun werk sturen naar Monica Martens van Casa Portiera via info@casaportiera.nl. Ze kunnen ook worden ingeleverd in de winkel aan de Weststraat. Een vakkundige jury zal de gedichten stuk voor stuk bekijken. Op 21 maart wordt de nieuwe stadsdichter van Aardenburg feestelijk onthaald.