Terneuzense travestie-act Liz Richards zingt nu ook als hunk Riezz

VideoTERNEUZEN - Entertainer Richard Kienhuis (55) uit Terneuzen, het meest bekend als zijn alter ego Liz’ the First Lady of Travestie Richards, maakt nu ook furore als zichzelf: Riezz. Zijn eerste single De Mondscheinsonate is inmiddels hard op weg een hit te worden.

Volledig scherm
Richard Kienhuis als Liz’ Richards in vol ornaat. © Liz’ Richards

Nee, Liz’ hangt haar pailettenjurken nog niet aan de wilgen. ,,Ik heb voor Liz’ nog voor twee jaar boekingen staan in België en Duitsland”, zegt Kienhuis. ,,Misschien dat ik de optredens als Liz’ uiteindelijk terugschroef als ik echt doorbreek als Riezz. Het masker mag wel wat vaker af. Ik wil mezelf op deze manier verder ontwikkelen en het is wel leuk dat de dames helemaal gek op me zijn! Als ik tussen het publiek loop, willen ze me soms grijpen!” Het combineren van beide ‘acts’ is nog een hele toer op zich. ,,Ik moet nu plannen wanneer ik mijn baard laat staan.”

De geboren Amsterdammer Kienhuis staat volgend jaar veertig jaar op de planken, heeft vijf albums en een lange lijst aan singles achter zijn naam staan. Volgend jaar brengt hij zijn eerste album als Riezz uit. De eerste single De Mondscheinsonate is nog maar pas uit en is op Nederlandstalige stations bezig een hit te worden. ,,Ik luisterde als kind al naar de Beethoven LP-box, het is mijn favoriete klassieke stuk. Ik heb er zelf een tekst op gemaakt en eigenlijk wist ik toen stiekem al dat het een hit zou worden. Dat wéét je soms gewoon.” 

Volledig scherm
Richard Kienhuis als zichzelf: Riezz © Tania de Poorter

Album

Inmiddels zijn er zeven nummers af. Kienhuis is druk aan het schrijven en hoopt volgend jaar een album met zo'n  twaalf Nederlandstalige nummers te kunnen presenteren. De videoclip van De Mondscheinsonate is al te bekijken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement