Terneuzense travestie-act Liz Richards zingt nu ook als hunk Riezz

VideoTERNEUZEN - Entertainer Richard Kienhuis (55) uit Terneuzen, het meest bekend als zijn alter ego Liz’ the First Lady of Travestie Richards, maakt nu ook furore als zichzelf: Riezz. Zijn eerste single De Mondscheinsonate is inmiddels hard op weg een hit te worden.

Volledig scherm
Richard Kienhuis als Liz’ Richards in vol ornaat. © Liz’ Richards

Nee, Liz’ hangt haar pailettenjurken nog niet aan de wilgen. ,,Ik heb voor Liz’ nog voor twee jaar boekingen staan in België en Duitsland”, zegt Kienhuis. ,,Misschien dat ik de optredens als Liz’ uiteindelijk terugschroef als ik echt doorbreek als Riezz. Het masker mag wel wat vaker af. Ik wil mezelf op deze manier verder ontwikkelen en het is wel leuk dat de dames helemaal gek op me zijn! Als ik tussen het publiek loop, willen ze me soms grijpen!” Het combineren van beide ‘acts’ is nog een hele toer op zich. ,,Ik moet nu plannen wanneer ik mijn baard laat staan.”

De geboren Amsterdammer Kienhuis staat volgend jaar veertig jaar op de planken, heeft vijf albums en een lange lijst aan singles achter zijn naam staan. Volgend jaar brengt hij zijn eerste album als Riezz uit. De eerste single De Mondscheinsonate is nog maar pas uit en is op Nederlandstalige stations bezig een hit te worden. ,,Ik luisterde als kind al naar de Beethoven LP-box, het is mijn favoriete klassieke stuk. Ik heb er zelf een tekst op gemaakt en eigenlijk wist ik toen stiekem al dat het een hit zou worden. Dat wéét je soms gewoon.” 

Volledig scherm
Richard Kienhuis als zichzelf: Riezz © Tania de Poorter

Album

Inmiddels zijn er zeven nummers af. Kienhuis is druk aan het schrijven en hoopt volgend jaar een album met zo'n  twaalf Nederlandstalige nummers te kunnen presenteren. De videoclip van De Mondscheinsonate is al te bekijken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.