Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg © Lex De Meester

Terneuzense tbs’er heeft meer tijd nodig om te resocialiseren

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg is van oordeel dat de tbs, die de 32-jarige S. B. uit Terneuzen voor de doodslag op de toen 47-jarige Peter de Blok uit Reuzenhoek in 2005 werd opgelegd, met twee jaar moet worden verlengd. De gedragsdeskundigen hadden eenzelfde advies omdat B. meer tijd nodig heeft om te resocialiseren.

B. kreeg destijds naast de tbs een celstraf van drie jaar opgelegd omdat hij samen met de 41-jarige R. D. uit Terneuzen de toen 47-jarige Peter de Blok begin december 2004 in diens woning in Reuzenhoek op gruwelijke wijze om het leven had gebracht.

De onder invloed verkerende B. en D. gingen naar de woning van De Blok en begonnen hem te mishandelen door onder meer een stofzuiger en een tv-toestel op zijn hoofd te smijten. B. besloot een einde aan het lijden van de toen al bijna stervende De Blok te maken door in diens nek te zagen. Kort daarna overleed Blok aan een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging.

Uitspraak over twee weken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement