Volledig scherm
© Harmen van der Werf

Terneuzense raad keurt begroting 2019 goed

TERNEUZEN - De Terneuzense gemeenteraad heeft donderdagavond in ruime meerderheid de begroting 2019 goedgekeurd, met 24 stemmen voor en zes tegen.

Veel discussie ging niet vooraf aan de stemming, wat te danken zal zijn aan het feit dat Terneuzen de financiën behoorlijk op orde heeft. Kritiek met een blik op de toekomst kwam van de raadsleden Cees Liefting (PvdA), Sam Verhelst (SGP) en Ernst Jonker (GroenLinks).

,,Er is geen reden achterover te leunen”, hield Verhelst het bij een voorzichtige waarschuwing, ,,want wij staan op termijn voor lastige keuzes.” Liefting was feller. De oud-wethouder voorspelde financiële rampspoed, onder meer omdat Terneuzen voor hoge investeringen in onderwijshuisvesting staat, terwijl daarvoor helemaal nog geen geld is gereserveerd. Jonker maakte het college van B en W in mildere bewoordingen hetzelfde verwijt. ,,U schuift problemen een aantal jaren vooruit. Zo bouw je niet aan een nieuwe toekomst.”

Voor de begroting stemden: de collegepartijen Top/Gemeentebelangen, CDA, VVD en ChristenUnie en de oppositiepartijen PVV, SGP en D66; tegen stemden: PvdA, SP, GroenLinks, 50Plus en Sociaal Terneuzen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement