Voor het oog van een aantal betrokken buurtbewoners hangt Tom Verdurmen de AED op die hij in korte tijd voor de Terneuzense wijk Katspolder wist te regelen.
Volledig scherm
Voor het oog van een aantal betrokken buurtbewoners hangt Tom Verdurmen de AED op die hij in korte tijd voor de Terneuzense wijk Katspolder wist te regelen. © Anne Hana

Terneuzense Katspolder heeft nu ook een AED, dankzij flitsende actie buurtbewoner Tom Verdurmen

TERNEUZEN - Trots als een pauw is Tom Verdurmen, bewoner van de Terneuzense Katspolder. Dankzij hem heeft zijn wijk sinds woensdag een eigen Automatische Externe Defibrillator (AED), een draagbaar apparaat om het hartritme bij een hartstilstand te herstellen.

  1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
    PREMIUM
    Zuiderburen

    135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

    ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.