Volledig scherm
© Rechtbank Middelburg

Terneuzenaar twee jaar langer in tbs wegens doodslag

MIDDELBURG - De tbs die de 33-jarige S. B. uit Terneuzen voor de doodslag op de toen 47-jarige Peter de Blok uit Reuzenhoek in 2005 werd opgelegd, moet met twee jaar worden verlengd. De rechtbank heeft dat vrijdag beslist. De rechtbank volgt hiermee het verzoek van de officier van justitie en het advies van de kliniek. De deskundigen daar zijn van mening dat B. die twee jaar hard nodig heeft om te resocialiseren.

B. kreeg destijds naast de tbs een celstraf van drie jaar opgelegd omdat hij samen met de toen 41-jarige R. D. uit Terneuzen de toen 47-jarige Peter de Blok begin december 2004 in diens woning in Reuzenhoek op gruwelijke wijze om het leven had gebracht.

De onder invloed verkerende B. en D. gingen naar de woning van De Blok en begonnen hem te mishandelen door onder meer een stofzuiger en een tv-toestel op zijn hoofd te smijten. B. besloot een einde aan het lijden van de toen al bijna stervende De Blok te maken door in diens nek te zagen. Kort daarna overleed Blok aan een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging.