Volledig scherm
© Archieffoto

Terneuzenaar met strafblad van 36 pagina's voor de rechter

MIDDELBURG - Voor de 46-jarige oud Terneuzenaar D. van den M., die gisteren voor het hekje van de rechtbank zat, was het genoeg geweest. Een strafblad van 36 pagina's, ettelijke celstraffen, twee keer de ISD-maatregel (een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers) en niets had geholpen.

Nog steeds was hij verslaafd aan alcohol en gebruikte hij harddrugs. Deze keer, zo had het Veiligheidshuis in Breda geadviseerd, moest er maar een derde ISD-maatregel komen. Want Van den M. was weer eens in de fout gegaan. Op 4 augustus in Terneuzen een winkeldiefstal en veertien dagen daarvoor liep hij in de late avond samen met een maat een terrastafel en vier stoelen te sjouwen.

"Voor de barbecue, want we kwamen stoelen tekort'', verklaarde hij. Van de winkeldiefstal wist hij zich niets meer te herinneren en van de stoelen daagde het vaag. ,,Ik was beneveld''. De (mogelijke) oplossing om Van den M. van zijn verslaving af te helpen en hem richting het recht pad te sturen kwam van de officier van justitie die daarmee het advies van de reclassering volgde: géén ISD en daarna een verplichte opname, maar andersom.

Maximaal twee jaar verplichte opname in een inrichting met een hoog veiligheidsniveau plus een voorwaardelijke ISD als stok achter de deur.

Uitspraak over twee weken.