Volledig scherm
Rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

Terneuzenaar krijgt anderhalf jaar cel voor ontucht met 14-jarig meisje

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 34-jarige Terneuzenaar J. C. een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd. J.C., die al eerder is veroordeeld voor een zedendelict, werd schuldig bevonden aan het plegen van ontucht met een meisje van veertien jaar. 

Het seksueel misbruik vond plaats in november 2015. Het meisje was toen veertien jaar. Ze was met een vriendin naar de woning van een vriend gegaan, waar ook C. woonde. Het meisje vroeg C. om een sigaret toen hij haar beetpakte en op een matras gooide. Hij had vervolgens seks met haar. 

Het Openbaar Ministerie (OM) was uitgegaan van verkrachting en eiste 26 maanden cel. De rechtbank stelt dat de enkele verklaring van het meisje niet voldoende is voor een veroordeling van verkrachting. Verder was er ook geen aanvullend onderzoek gedaan, zodat er wettig en overtuigend bewijs ontbrak. 

Wel acht de rechtbank bewezen dat de man ontucht pleegde. Tijdens de behandeling van de zaak zei C. zich niets meer te herinneren, omdat hij in die periode met meerdere meisjes seks had gehad.