Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Theo Giele

Terneuzenaar krijgt 3,5 jaar cel voor jarenlange verkrachting dochters

MIDDELBURG - De 50-jarige J. van M. uit Terneuzen is dinsdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden. De man heeft zich jarenlang vergrepen aan zijn dochters. 

Van de 42 maanden cel zijn er acht voorwaardelijk. Ook komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij meewerken aan een klinische opname. Van M. kreeg deze straf omdat hij zich van 2007 tot begin 2013 had vergrepen aan zijn twee jonge dochters. 

De beide meisjes waren toen het begon ongeveer twaalf jaar. Als de meisjes onder de douche waren geweest, moesten ze hun vader roepen. Vervolgens moesten ze op bed gaan liggen en werden ze ‘gecontroleerd op hun intieme hygiëne’. Volgens de rechtbank kon dat worden aangemerkt als verkrachting, meermalen gepleegd. In haar vonnis concludeert de rechtbank dat er voor de meisjes geen ontkomen aan was. ‘Op woensdag -douchedag -wisten ze al dat het zaterdag wéér zou gebeuren. Week in, week uit.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Van M. veel spijt te hebben en dat hij zich beestachtig had gedragen. Van M. was niet bij de uitspraak aanwezig.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement