Volledig scherm
De Euromast in Rotterdam. © ANP

Terneuzen wil soort Euromast

TERNEUZEN - Aan de Westerschelde bij de oude Veerhaven van Terneuzen moet een soort Euromast komen als ultieme blikvanger.

Een ruime meerderheid van de Terneuzense gemeenteraad heeft het college van B en W donderdagavond met die opdracht op pad gestuurd.

Er lag een plan voor een moderne uitkijktoren in de vorm van een kraan. Met name de raadsfracties van CDA, VVD, D66 en GroenLinks vonden dat ontwerp niet spannend genoeg. Een raadsmeerderheid volgde dat standpunt.

SGP, PvdA en Sociaal Terneuzen stemden tegen. Niet omdat zij tegen een uitkijktoren annex blikvanger zijn, maar vanwege de kosten. Die worden geschat op zeven ton.

Sponsors

Ze riepen in herinnering dat eerder was afgesproken dat de uitkijktoren volledig door sponsors zou moeten worden betaald. De gemeente is nu bereid 480.000 euro van de zeven ton zelf te financieren uit (verwachte) meevallers op het project 'vernieuwing Veerhaven'.

Het college van B en W wil de komende maanden in overleg met alle mogelijke betrokkenen tot een aansprekend ontwerp voor een blikvanger komen, à la de Euromast in Rotterdam.