Volledig scherm
Wellicht overbodige paaltjes aan de Axelsestraat in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Terneuzen verwijdert overbodige paaltjes van stoepen en fietspaden

TERNEUZEN - Alle paaltjes op trottoirs en fietspaden die geen functie meer hebben, verdwijnen ook uit de stad Terneuzen.

In alle andere kernen van de gemeente Terneuzen is dat al gebeurd. Veel paaltjes bleken niet meer nodig. De voornaamste reden waarom ze worden weggehaald, is de andere manier van onkruid bestrijden. Al een tijdje mag dat niet meer met chemische middelen. Het onkruid wordt gebrand. ,,Handmatig is dat niet te doen", verklaart wijkcoördinator Samantha Strooband, ,,waardoor rond paaltjes allemaal plukjes onkruid bleven staan. Als de paaltjes weg zijn, kunnen de machines er wel bij.”

Opzichters van de gemeentelijke buitendienst brengen eerst in kaart welke paaltjes overbodig zijn. Wijkbewoners worden daar vervolgens in een brief van op de hoogte gesteld, waarna zij kunnen aangeven welke paaltjes nog wel degelijk een functie hebben. De Terneuzense binnenstad valt overigens buiten het project. ,,Omdat de straten daar zo smal zijn”, licht Strooband toe.  In andere kernen is eerder ongeveer de helft van alle paaltjes weggehaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement