Volledig scherm
© Thinkstock

Terneuzen vervangt
tegelfietspaden door beton

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen begint vrijdag met de eerste van een stel reconstructies van fietspaden in de stad Terneuzen. Tegelpaden worden omgevormd tot betonpaden. 

De tegels op de huidige fietspaden worden regelmatig omhoog gedrukt door boomwortels. Dat is gevaarlijk, en duur in onderhoud. Het plaatsen van betonplaten moet daar verandering in brengen. Beton is weliswaar duurder, maar gaat ook een stuk langer mee. 

Vrijdag wordt begonnen aan de Guido Gezellelaan - het gaat om het stuk tussen de Rooseveltlaan en de Alvarezlaan. Ook het voetpad wordt vervangen. Het fietspad is daarom dicht tot en met 13 oktober. Ook wordt één rijbaan voor auto's afgesloten.

Komende week wordt ook begonnen met het fietspad aan de Vrijheidslaan - het deel tussen de Dixielandkade en de Laan van Othene. Daarvoor worden ook auto's omgeleid, via de Laan van Othene. Dat duurt tot 26 september. Op 4 september begint ook de aanpak van het pad aan de Dixielandkade - het gedeelte tussen de Vrijheidslaan en de Jazzsingel. Ook daar duurt het werk tot 26 september.