Volledig scherm
© ANP XTRA

Terneuzen verhoogt studietoeslag voor gehandicapte studenten

TERNEUZEN - De studietoeslag voor studenten vanaf achttien jaar met een functiebeperking gaat in Terneuzen omhoog naar 350 euro per maand.

Vakbond CNV en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben daar landelijk een lans voor gebroken. In Terneuzen kaartte CDA-raadslid Jos van Ginneken het aan.

Een thuiswonende student met een functiebeperking kan in de gemeente Terneuzen nu 100 euro studietoeslag krijgen en een uitwonende 150 euro per maand. Dat wordt 350 euro, vanuit het idee dat een gehandicapte vaak voor hogere kosten staat en niet gemakkelijk kan bijverdienen.

De tegemoetkoming die dinsdagavond in de raadscommissie samenleving alom steun kreeg, vervangt feitelijk een oude rijksregeling voor jonge arbeidsgehandicapten (Wajong) die begin 2015 is vervallen.

Terneuzen zal zich geen financiële buil aan de nieuwe regeling. Twee jongeren maken momenteel gebruik van de oude. Een sterke stijging wordt niet verwacht. Tal van eisen worden aan toekenning van de toelage gesteld. De gemeente wil de nieuwe regeling wel meer onder de aandacht brengen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement