Volledig scherm
Wethouder Frank van Hulle (links) reageert op zojuist door D66-raadslid Peter de Kraker uitgereikte eigen cultuurnota. © Jack Begijn

Terneuzen verdient stads- of streekdichter

TERNEUZEN - Stel een stads- of streekdichter aan, als verrijking van het culturele leven in Terneuzen.

Het idee is uit frustratie geboren in de breinen van raadsleden Peter de Kraker (D66) en Ernst Jonker (GroenLinks). Al jaren dringen zij erop aan dat in Terneuzen eens goed wordt nagedacht over een nieuw kunst- en cultuurbeleid. De laatste kunst- en cultuurnota is van 2006.

Pappen en nathouden is het gevolg, volgens De Kraker en Jonker. Ze besloten zelf hun ideeën op papier te zetten. De Kraker reikte donderdagavond in de gemeenteraad als vroeg kerstcadeau het eerste exemplaar van hun cultuurnota ‘avant la lettre’ aan Van Hulle uit.

Culturele hoofdstad

Het voorstel een stads- of streekdichter aan te stellen springt het meest in het oog. Van Hulle reageerde op het initiatief met een kwinkslag, zoals wel vaker. ,,Gent wil in 2030 culturele hoofdstad van Europa worden, misschien kan Terneuzen een gooi doen naar 2031?” En serieuzer: ,,We kunnen ons ook aansluiten bij Gent.” De nota komt er overigens, aldus Van Hulle, al vrij snel zelfs, voorjaar 2020.