Volledig scherm
Hennepplanten © ANP

Terneuzen sluit drie huizen en een zeecontainer na vondst van drugs

TERNEUZEN - Een woning aan de Firensstraat in Sas van Gent mag de komende drie maanden niet betreden worden. Er werd begin februari drugs gevonden. Het is al de vierde keer deze maand dat de gemeente Terneuzen de maatregel oplegt.

In het Sasse huis werd op 12 maart een hennepkwekerij met tachtig planten gevonden. Burgemeester Jan Lonink sluit het pand nu voor drie maanden. Dat mag een burgemeester doen als ergens een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen.

Hennepplanten

Lonink nam eerder deze maand al drie soortgelijke besluiten. Eerst deed hij een huis aan de Burgemeester Hoefnagelsstraat in Sas van Gent dicht, nadat daar begin februari 180 hennepplanten waren aangetroffen. Datzelfde gebeurde vervolgens met een woning aan de Peerboom in Westdorpe. Reden was de vondst van verschillende soorten drugs en een pistool, op 1 maart. Vanwege de ernst van de situatie ging die woning zelfs voor zes maanden op slot.

Ook een zeecontainer aan de Stroodorpestraat in Sluiskil werd voor drie maanden verzegeld. Daar werd op 7 februari anderhalve kilo hennep gevonden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement