Volledig scherm
Wethouder Frank van Hulle. © Camile Schelstraete

Terneuzen: nog geen extra geld voor basisscholen en Lodewijk College

TERNEUZEN - Terneuzen trekt voorlopig even geen extra geld uit voor basisscholen in Hoek, voor de Terneuzense Rivierenbuurt en Westdorpe én voor de huisvesting van het nieuwe Lodewijk College. De investeringen worden uitgesteld.

Hoek en de Rivierenbuurt, waar drie basisscholen dit schooljaar zijn samengegaan, moeten wachten tot 2020. Westdorpe en het Lodewijk College, de fusieschool van het Zeldenrust-Steelantcollege en De Rede, staan voor 2021 aan de lat.

,,De plannen moeten nog worden ontwikkeld", verklaarde wethouder Frank van Hulle vrijdag bij de presentatie van de gemeentelijke ontwerp-begroting 2019. Er is daarom ook nog geld opzij gezet voor de investeringen.

Alleen al de huisvesting van het Lodewijk College kan vijftien tot twintig miljoen euro gaan kosten. Volgens Van Hulle hoeft dat op zich geen probleem te zijn. Investeringen worden over jaren afgeschreven én Terneuzen is verre van armlastig.

Overschot

Over 2018 wordt een overschot verwacht van ruim 3,2 miljoen euro. Ook de meerjarenplanning tot en met 2020 laat positieve resultaten zien, al zijn die lager dan over 2018. Ondanks dat wil het Terneuzense college van B en W het tarief van de onroerend zaakbelasting en de afvalstoffenheffing met 1,3 procent verhogen. ,,Omdat alle kosten stijgen", aldus Van Hulle. De rioolheffing blijft gelijk. De afgelopen jaren stegen de tarieven in Terneuzen jaarlijks met drie procent.

Ook andere investeringen zijn overigens opgeschoven. De vernieuwing van het Stadhuisplein is uitgesteld tot 2023 en de aanpak van de verkeerssituatie op de Axelsedam bij de binnenstad tot 2021. Een grondige renovatie van 'verouderde' stadhuis à drie miljoen euro moet wel in 2019 beginnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement