Volledig scherm
© Thinkstock

Terneuzen moet huisvesting tijdelijke werknemers beter regelen

TERNEUZEN - De huisvesting van tijdelijke werknemers moet beter geregeld worden in de gemeente Terneuzen. De VVD-fractie heeft daar vandaag op aangedrongen in schriftelijke vragen aan het Terneuzense college van B en W.

Aanleiding is de huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek, wat officieel verboden is, maar waartegen de gemeente tot nu toe niet heeft opgetreden. De Vereniging van Bungaloweigenaren op de Braakman heeft maanden geleden al tevergeefs gevraagd het verbod te handhaven.

VVD-fractievoorzitter Michiel Groeneveld wil nu van B en W weten wat de stand van zaken op Marina Beach is en vooral of Terneuzen een beleid wil ontwikkelen voor de huisvesting van tijdelijke werknemers. Het laatste is volgens hem hard nodig, onder meer omdat de verwachting is dat veel tijdelijke medewerkers nodig zijn bij de bouw van de Nieuwe Sluis bij Terneuzen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    video / poll

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”