Volledig scherm
© Thinkstock

Terneuzen moet huisvesting tijdelijke werknemers beter regelen

TERNEUZEN - De huisvesting van tijdelijke werknemers moet beter geregeld worden in de gemeente Terneuzen. De VVD-fractie heeft daar vandaag op aangedrongen in schriftelijke vragen aan het Terneuzense college van B en W.

Aanleiding is de huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek, wat officieel verboden is, maar waartegen de gemeente tot nu toe niet heeft opgetreden. De Vereniging van Bungaloweigenaren op de Braakman heeft maanden geleden al tevergeefs gevraagd het verbod te handhaven.

VVD-fractievoorzitter Michiel Groeneveld wil nu van B en W weten wat de stand van zaken op Marina Beach is en vooral of Terneuzen een beleid wil ontwikkelen voor de huisvesting van tijdelijke werknemers. Het laatste is volgens hem hard nodig, onder meer omdat de verwachting is dat veel tijdelijke medewerkers nodig zijn bij de bouw van de Nieuwe Sluis bij Terneuzen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discriminatie?
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discrimina­tie?

    Je kan je toch geen leukere buren voorstellen dan de Belgen: saai wordt het nooit. Mochten de Belgen afgelopen weekend ineens komen winkelen: niemand die er vooraf in Nederland vanaf wist. De horeca en winkels in de grensgemeenten waren er blij mee, maar een gedegen beleid en communicatie kan je het niet noemen. Het meest bizarre is natuurlijk dat de Belgen wel weer naar ons mogen komen, maar wij niet naar België. Het is nog niet eens toegestaan om ‘over Antwerpen’ naar de rest van Nederland te reizen. Een gezin uit Hulst werd door een zogenoemde vliegende grenspatrouille gewoon teruggestuurd.