Appartementencomplex De Kampanje in aanbouw op de Kop van de Noordstraat in Terneuzen, met vooraan onder de toekomstige entree van de nieuwe bibliotheek.
Volledig scherm
PREMIUM
Appartementencomplex De Kampanje in aanbouw op de Kop van de Noordstraat in Terneuzen, met vooraan onder de toekomstige entree van de nieuwe bibliotheek. © Harmen van der Werf

Terneuzen krijgt de modernste bibliotheek van Zeeland, 'we treden een nieuw tijdperk binnen’

TERNEUZEN - In oktober moet het zo ver zijn. Op de Kop van de Noordstraat in Terneuzen, onder het splinternieuwe appartementencomplex De Kampanje, opent dan de modernste bibliotheek van Zeeland. Rudi Crombeen, directeur van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, kan niet wachten. ,,Dit wordt ons vlaggenschip.”

  1. Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’
    PREMIUM
    Zomerserie: schipperen | met video

    Mart Goud vaart op een zandzuiger: ‘Ik wilde in mijn carrière nog wel eens op een heel groot schip varen’

    DORDRECHT – We hebben al wat mooie scheepjes voorbij zien komen in deze serie. Maar wanneer we dan een kijkje aan boord van de DC Brugge nemen, raak je wel even flink onder de indruk. Op een schip van 90 meter lang en 15 meter breed met een stuurhuis dat zo groot is als een gemiddelde woonkamer, daar kijk je je ogen uit. Zijn leven lang heeft Mart op veel kleinere scheepjes gevaren, nu vaart hij al zo’n vier jaar op de DC Brugge. Ondanks dat het voor hem gesneden koek is, realiseert hij zich dat hij wel een bijzondere job heeft.