Volledig scherm
© Gemeente Terneuzen

Terneuzen hijst vandaag een extra keer de regenboogvlag

TERNEUZEN - De regenboogvlag wappert op het gemeentehuis van Terneuzen. De gemeente wil daarmee benadrukken dat ‘iedereen zichzelf kan en mag zijn’.

Terneuzen hijst de regenboogvlag altijd op 11 oktober tijdens coming-out-day: de dag waarop homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur. De aanleiding dat Terneuzen de vlag vandaag hijst is de ophef rondom de Nashville-verklaring, ook wel het ‘homohaatmanifest’ genoemd.

,,Ook al is dat voor ons de aanleiding. willen we ons niet inhoudelijk in de discussie mengen", zegt woordvoerder Daniël Rouw. ,,We hebben woensdag besloten de vlag extra te hijsen. Het is eenmalig om te laten zien dat iedereen in Terneuzen zichzelf kan en mag zijn. Verder zullen we de vlag gewoon weer hijsen op de jaarlijkse coming-out-dag.”

De PZC meldde deze week dat prominente Zeeuwse SGP’ers vinden dat hun partijleider Kees van der Staaij zijn handtekening beter niet had kunnen zetten onder de Nashville-verklaring. Zes andere Zeeuwse partijen hebben een tegenverklaring opgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement