Volledig scherm
Terneuzenaar Arijan stelt voor een deel van de letters van IAMsterdam naar Terneuzen te halen. © Arijan

Terneuzen daagt architecten uit om beeldbepalende uitkijktoren te ontwerpen

TERNEUZEN - Ontwerpers en (kandidaat) architecten kunnen zich vanaf morgen inschrijven om het Icoon van Terneuzen te ontwerpen. Wie zich waagt aan deze klus, moet niet alleen een beeldbepalende toren bedenken die het verhaal van de stad vertelt, maar ook ruim 300 Terneuzenaren met het ontwerp zien te overtuigen.

Vorig jaar jaar hebben meer dan 300 Terneuzenaren hun visie of gevoel gedeeld over de beeldbepalende uitkijktoren die moet komen aan de Westpier. Op basis van al die verhalen, tekeningen en foto’s kunnen de creatievelingen nu aan de slag. Uiteindelijk worden vijf kanshebbers uitgekozen en beloond met 1.000 euro. Hun ontwerpen worden vervolgens voorgelegd aan de Terneuzenaren die hebben meegedacht. Het idee met de meeste stemmen maakt dan kans om echt gerealiseerd te worden.

Inschrijven kan via www.icoonterneuzen.nl. Op die website kun je ook zien welke eisen aan het ontwerp worden gesteld, zoals de hoogte van 20 tot 25 meter. Wie aan de wedstrijd mee wil doen, kan zijn ontwerp tot 30 april 2020 insturen. In juni stemmen de Terneuzenaren over het winnende idee.