Volledig scherm
De camperplaats op het Kanaaleiland in Sas van Gent. © Harmen Van Der Werf

Terneuzen begint zoektocht naar exploitant camperplaats Sas van Gent

SAS VAN GENT - Wie o wie wil de populaire camperplaats op het Kanaaleiland in Sas van Gent gaan exploiteren? De gemeente Terneuzen opent in september de inschrijving.

Een commerciële beheerder wordt ervoor gezocht. Dat gebeurt via een marktconsultatie, meldt wethouder Jack Begijn. Maximaal tien partijen zullen op gesprek mogen komen, waarna de vijf geschiktste kandidaten de kans krijgen hun ideeën uit te werken. De bedoeling is, aldus Begijn, begin 2020 één exploitant aan te wijzen.

Het camperterrein in Sas van Gent telt momenteel officieel twee plaatsen, maar op mooie dagen staan er vaak veel meer. Gratis. Mini-campinghouders zagen daar broodroof in. Eerder dit jaar besloot de Terneuzense raad tot herinrichting van het gebied met extra voorzieningen en voortaan vijfentwintig campers toe te staan, tegen betaling. De toekomstige exploitant wordt bij de herinrichting betrokken. Terneuzen draagt maximaal 100.000 euro bij. Van de exploitant wordt verwacht dat die tien procent van de investering bekostigt.

Ook de kleinere camperplaatsen in Terneuzen, Axel en Westdorpe krijgen extra voorzieningen. De gemeente Terneuzen houdt die zelf in beheer. Camperaars moeten er na de herinrichting 8,10 euro per dag gaan betalen. Het tarief voor Sas van Gent staat nog niet vast. Dat is mede aan de nog te kiezen beheerder. Wethouder Begijn verwacht dat voor het hoogseizoen van 2020 alle werkzaamheden afgerond kunnen zijn. Voor de herinrichting van de camperplaats op het Kanaaleiland in Sas van Gent moet nog wel een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Daar hangt het vanaf of de tijdsplanning kan worden gehaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement