Volledig scherm
© Thinkstock

Tekort dreigt aan klaar-overs Hulst

HULST - Veel leerlingen van de Willibrordusschool moeten dagelijks de Stationsweg, de drukke route van en naar de Hulster binnenstad, oversteken. "Ze rijden daar vaak als gekken", zegt Daniela Kas, coördinator van de Hulster verkeersbrigadiers.

Vorig jaar stonden nog elke schooldag tussen de middag en na school brigadiers (ouders van Willibrordusleerlingen) klaar om de kinderen veilig te laten oversteken. Inmiddels is de club geslonken tot slechts negen vrijwilligers en staan er op maandag, dinsdag en donderdag tussen de middag en op vrijdag na school al geen klaar-overs meer. Kas: "Volgend jaar stoppen weer brigadiers omdat hun kinderen naar het middelbaar onderwijs gaan. De groep is dan zo klein dat de klaar-overs meerdere keren per week zouden moeten gaan brigadieren en dat kunnen we hen echt niet vragen. We hebben simpelweg meer vrijwilligers nodig die willen brigadieren."

Wervingsactie

Eerdere wervingsacties onder ouders bleven bijna zonder resultaat. Zelfs Hulst voor Elkaar kon geen vrijwilligers leveren omdat het kwartiertje per een of twee weken geen zoden aan de dijk zou zetten voor de vrijwilligers. Kas bestrijdt dit. De verkeersbrigadiers krijgen, alvorens aan de slag te mogen, één avond training door de politie. De Willibrordusschool voorziet in fluoriserende jassen en het zogenaamde 'spiegelei' en fluitjes. Kas: "Het is een officiële functie. Wanneer bestuurders toch doorrijden als wij aangeven dat ze moeten stoppen, geven wij kenteken en indien bekend de naam door aan de politie, waarna een boete volgt." Wie aan de slag wil als klaar-over kan mailen naar: dk@omegaproject.nl.