Volledig scherm
Het winnende team uit gapinge © Martijn Minderhoud

Team uit Gapinge steekt alle ringen in Nieuwland

NIEUWLAND - Bij de ringrijwedstrijden in de ereklasse streden zaterdag in Nieuwland dertien drietallen om de titel. Het team Gapinge 1, nestaande uit Sebastiaan Sturm, Dennis Willeboordse en Andre van Maldegem, greep de winst. Dit drietal miste geen enkele wedstrijdring.

De laatste jaren is het in de ereklasse meer regel dan uitzondering dat er 90 van de 90 ringen gestoken worden. Tijdens de afgelopen vijf edities in deze klasse werd er maar liefst vier keer een ‘clean sheet’ behaald: tweemaal door de afdeling Domburg en zaterdag was het Gapinge 1 die hun kunstje van twee jaar geleden herhaalde.

Een prachtige prestatie onder uitstekende condities die mogelijk waren gemaakt door de organiserende vereniging Nieuwland. De oudste Ringrijdersvereniging binnen de ZRV (sinds 1824) had tot afgelopen zaterdag nog nooit een klassewedstrijd gehouden, maar deed dit nu met een flinke club vrijwilligers.

Spanning

Het werd een mooie dag met prachtige sport. Er was in de top en de staart van de ranglijst spanning tot de laatste ring. Domburg 2 en 1 legden Gapinge 1 het vuur na aan de schenen. Beide drietallen staken 89 van de 90 en eindigden daarmee respectievelijk als tweede en derde. in de ereklasse strijden 13 drietallen, waarvan er ook twee moeten degraderen. De degradatiewedstrijd werd beslecht op slechts één ring. Waar Nieuwland 1, Koudekerke 1 en Zuid-Beveland 1, 82 ringen staken, bleven Gapinge 4 en Biggekerke 2 op 81 ringen steken. Zij moeten volgend jaar hun geluk beproeven in de eerste klasse.

Er werden zaterdag in de ereklasse ook persoonlijke prijzen uitgedeeld. Teun Dingemanse prolongeerde op formidabele wijze zijn titel. Dennis Willeboordse werd reservekampioen.

Komende zaterdag staat er voor de ringrijders een nieuwe wedstrijd op het programma. Dan wordt er gereden in de eerste klasse. Dat gebeurt in Koudekerke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement